Deltagaren Magida

Intervju med deltagaren Magida - Antagen till Birkagården folkhögskola

– Läs intervjun med deltagaren Magida som blev antagen till Birkagårdens folkhögskola genom rusta och matcha. Magida och har tidigare jobbat inom lokalvård i ca 18 år och trivdes väldigt bra. På senare år så har hon varit arbetssökande pga hälsoskäl och varit inskriven på Arbetsförmedlingen och letat jobb inom restaurang, skola och vården. 

Jag har själv rekommenderat programmet till folk jag känner och studerar med och hoppas de också startar på Rusta och Matcha för det har fungerat bra för mig.

Berätta om dig själv

Jag har varit deltagare i Rusta och Matcha i lite över 1 månad och har fått mycket hjälp från Farida på kontoret i Brandbergen. Vi har jobbat med mitt CV och personliga brev, sökt lediga tjänster och kollat på utbildningar. Vi har även varit på informationsträff gällande en utbildning på Birkagårdens Folkhögskola som elevassistent. Jag ansökte på plats och har blivit antagen. Det känns jättebra och jag är väldigt nöjd med resultatet av att jag blev antagen till skolan som startar i augusti. 
 
Deltagaren Magida

Berätta om dig själv

Jag har varit deltagare i Rusta och Matcha i lite över 1 månad och har fått mycket hjälp från Farida på kontoret i Brandbergen. Vi har jobbat med mitt CV och personliga brev, sökt lediga tjänster och kollat på utbildningar. Vi har även varit på informationsträff gällande en utbildning på Birkagårdens Folkhögskola som elevassistent. Jag ansökte på plats och har blivit antagen. Det känns jättebra och jag är väldigt nöjd med resultatet av att jag blev antagen till skolan som startar i augusti. 
 

Vilka utmaningar har du mött som arbetssökande?

Utmaningarna som jag har stött på som arbetssökande är delvis min ålder som kan vara svårt för att få jobb, delvis att jag inte fått svar på mina ansökningar förut. Min hälsa och skada i handleden har också gjort det svårt att hitta lämpliga tjänster. Jag har inte kunnat söka jobb som kräver fysiskt ansträngning som passar mig.

Mitt mål med Rusta och matcha är att få ett jobb. Jag hoppas utbildningen som elevassistent kommer leda till jobb inom skola. Jag har några år kvar till pensionen och det hade varit roligt att få jobba med barn de åren.

Har du några tips till arbetssökande?

Mitt tips till andra arbetssökande är att söka Rusta och Matcha, för att man får mycket hjälp, och kan komma ut i jobb snabbare och få det stödet man behöver. Jag har själv rekommenderat programmet till folk jag känner och studerar med och hoppas de också startar på Rusta och Matcha för det har fungerat bra för mig.2022-07-06

Vill du jobba eller studera?

Behöver du hjälp att hitta jobb eller hitta rätt utbildning? Läs mer om programmet Rusta och Matcha som Magida blev antagen till utbildning via.

Vill du jobba eller studera?

Behöver du hjälp att hitta jobb eller hitta rätt utbildning? Läs mer om programmet Rusta och Matcha som Magida blev antagen till utbildning via.

“Ett av de mest effektiva sätten är att gå med en leverantör så Job by Instep”

27 Maj 2022 – Lästid 3 minuter

Mer läsning

“Det helt och hållet min jobbcoachs förtjänst att jag fick ett arbete”

15 April 2022 – Lästid 3 minuter

Arbetsintervjun – Hur du lyckas!

18 Augusti 2022 – Lästid 3 minuter