Intervju med deltagaren Magida – Antagen till Birkagården folkhögskola

– Läs intervjun med deltagaren Magida som blev antagen till Birkagårdens folkhögskola genom rusta och matcha. Magida och har tidigare jobbat inom lokalvård i ca 18 år och trivdes väldigt bra. På senare år så har hon varit arbetssökande pga hälsoskäl och varit inskriven på Arbetsförmedlingen och letat jobb inom restaurang, skola och vården.

Deltagaren Magida

Behöver du hjälp att hitta jobb? Vi har erfarna jobbcoacher som coachar jobbsökare ut på arbetsmarknaden. Kontakta oss för att höra hur vi kan hjälpa dig

Tidigare deltagare Magida berättar om resan mot studier

Studier på Birkagårdens Folkhögskola

Magida hade varit deltagare i Rusta och Matcha i lite över 1 månad innan hon sökte en utbildning. Hon fick mycket hjälp från Farida på kontoret i Brandbergen där de jobbade med olika delar för att nå Magidas mål.
– Vi har jobbat med mitt CV och personliga brev, sökt lediga tjänster och kollat på utbildningar. Vi har även varit på informationsträff gällande studier på Birkagårdens Folkhögskola som elevassistent. Jag ansökte på plats och har blivit antagen. Det känns jättebra och jag är väldigt nöjd med resultatet av att jag blev antagen till skolan som startar i augusti.

Nytt jobb genom utbildning

Utmaningarna som Magida stötte på som arbetssökande var många, där både ålder och skador försvårade att få jobb.
– Min ålder har gjort det svårt för att få jobb, delvis för att jag inte fått svar på mina ansökningar förut. Min hälsa och skada i handleden har också gjort det svårt att hitta lämpliga tjänster. Jag har inte heller kunnat söka jobb som kräver fysisk ansträngning som passar mig.
Nu satsar Magida på utbildning istället för att sedan kunna få ett roligt jobb.
– Mitt mål med Rusta och matcha är att få ett jobb. Jag hoppas utbildningen som elevassistent kommer leda till jobb inom skola. Jag har några år kvar till pensionen och det hade varit roligt att få jobba med barn de åren.

“Mitt tips till andra arbetssökande är att söka Rusta och Matcha, för att man får mycket hjälp”

Har du några tips till arbetssökande?

Mitt tips till andra arbetssökande är att söka Rusta och Matcha, för att man får mycket hjälp, och kan komma ut i jobb snabbare och få det stödet man behöver. Jag har själv rekommenderat programmet till folk jag känner och studerar med och hoppas de också startar på Rusta och Matcha för det har fungerat bra för mig.

Vill du läsa mer om skolan Magida blev antagen till? Läs mer om Birkagården

Job By Instep Nytt

Laura stöttar arbetssökande

Som jobbcoach i Rusta och Matcha känner Laura en fördjupad glädje i att stötta andra ut i arbete.

Från arbetssökande till VD

Läs mer om Ulf’s inspirerande resa från arbetssökande till VD.

Coachen som driver framgång

Jobbcoachen berättar mer om sin roll som coach i programmet Rusta och Matcha 2.

 

 

Från arbetssökande till VD

Jobb  I  13 Mars 2024  I   Lästid 2 min

 

 

Laura stöttar arbetssökande

Intervju  I  30 Jan 2024  I   Lästid 2 min

 

 

Coachen driver framgång

Intervju  I  16 Januari 2024  I   Lästid 1 min