Intervju med Marie från Birkagården Folkhögskola

– Marie Andersson är verksamhetsledare på Birkagården Folkhögskola. Läs intervjun där hon berättar om elevassistent- och lärarassistentutbildningen som ger dig möjligheten att arbeta inom skolan. Job by Instep samarbetar med Birkagården Folkhögskola där våra deltagare får delta på studiebesök och få möjligheten att gå deras utbildningar.

Marie från birkagården

Behöver du hjälp att hitta jobb? Vi har erfarna jobbcoacher som coachar jobbsökare ut på arbetsmarknaden. Kontakta oss för att höra hur vi kan hjälpa dig

Verksamhetsledaren Marie Andersson berättar om utbildningarna

Lärar- och elevassistentutbildning.

Marie Anderson jobbar idag på Birkagården folkhögskola, där arbetar hon som verksamhetsledare. Sitt arbete på skolan utför hon på lärar- och elevassistentutbildning.
– Vi har det som vi kallar på platsutbildning, där man är några dagar i veckan på skola och sådana som är distansbaserade som man kan göra samtidigt som man jobbar för exempel eller i kombination med annat.
Vi frågar Marie om utbildningarna passar bättre för en individ med en viss personlighetstyp. Marie menar att det fungerar bra med olika typer.
– Jag skulle väl egentligen säga att lika många typer som det finns barn, lika många typer behövs i skolan. Vi har dom som är både lite tillbakadragna men väldigt varma och vänliga i sin personlighet och vi har även dom som är väldigt framåt och pratsamma. Men du får inte ju inte vara folkskygg, att va rädd för människor, du måste gilla biten att vilja stötta och hjälpa andra människor.
Båda utbildningarna är kompletterande stöd till lärare i skolan och i klasser.
– Dem som vi kallar lärarassistenter hjälper till mer administrativt med digitala plattformar där barn och ungdomar rör sig. Medan elevassistenter ytterligare gör lite elevstöd och hjälper barn med speciella behov eller hjälper till med ordning och rastvaktande.

“Du måste gilla biten att vilja stötta och hjälpa andra människor.”

Hur söker man till lärar- eller elevassistent utbildningen?

Gå in på hemsidan och sök upp yrkeskurser så kan man läsa om olika inriktningar som finns, lärarassistent och elevassistent, vilka ämnen, vilken omfattning läser vi. Om man vill söka kan söka på hemsidan eller ringa till mig verksamhetsledare om man har några frågor. När man då har gjort en ansökan blir man kallad till en intervju om vi tycker att man har tillräckligt med förkunskaper.

Job By Instep Nytt

Laura stöttar arbetssökande

Som jobbcoach i Rusta och Matcha känner Laura en fördjupad glädje i att stötta andra ut i arbete.

Från arbetssökande till VD

Läs mer om Ulf’s inspirerande resa från arbetssökande till VD.

Coachen som driver framgång

Jobbcoachen berättar mer om sin roll som coach i programmet Rusta och Matcha 2.

 

 

Från arbetssökande till VD

Jobb  I  13 Mars 2024  I   Lästid 2 min

 

 

Laura stöttar arbetssökande

Intervju  I  30 Jan 2024  I   Lästid 2 min

 

 

Coachen driver framgång

Intervju  I  16 Januari 2024  I   Lästid 1 min