Våra jobbcoacher ger tips på hur du skriver ett personligt brev

–  Våra jobbcoacher hjälper dig att skriva personligt brev genom att dela med sig av några tips som hjälper dig att lyfta fram varför just du passar för tjänsten.

Leende kvinna sitter vid datorn

Behöver du hjälp att hitta jobb? Vi har erfarna jobbcoacher som coachar jobbsökare ut på arbetsmarknaden. Kontakta oss för att höra hur vi kan hjälpa dig

Tänk på att anpassa ditt personliga brev efter det jobb som du söker.

Hur skriver man ett personligt brev?

Struktur och innehåll

– Att skriva personligt brev är ett stort plus när du söker en tjänst, här kan du lyfta fram dina tidigare erfarenheter och styrkor och därmed öka dina chanser att kvalificera dig för tjänsten.

  • Lättläst är bäst – Det är viktigt att ha ett flexibelt och lättläst personligt brev. Det gäller att vara kortfattad men att få med tillräcklig information om sig själv för att väcka arbetsgivarens intresse.
  • Utforma brevet efter tjänsten – Tänk på att anpassa ditt personliga brev efter det jobb som du söker. Titta noga på annonsen och se till att få med det arbetsgivaren söker. Viktigt här att inte hamna i fällan där man radar upp flera egenskaper utan någon koppling. Du måste ge exempel som visar på att du erhåller egenskapen du lyfter. T.ex.

– Jag är stresstålig då jag har haft fartfyllda arbetsuppgifter som gjort att jag har bra verktyg för att hantera eventuell stress.

Ge exempel på olika situationer som du varit med om från tidigare arbeten eller studier.

  • Öppna upp för konversation – Avsluta med att de gärna får återkoppla till dig så kan de få ställa frågor om dig till dig, och då får även du möjligheten att ställa frågor du är nyfiken på. Då har du nästan automatiskt öppnat upp för en konversation och ökat dina chanser att få tjänsten.

 

  • Egenskaper och styrkor – Det viktigaste att lyfta fram i ett personligt brev är dina styrkor samt utveckling i dina personliga egenskaper. Hur dina egenskaper och utveckling har påverkats i dina tidigare arbetsuppgifter samt hur de kan utvecklas och vara till hjälp i det jobb du söker. Läs annonsen innantill och använd dig av nyckelorden i annonsen för att stärka dina egenskaper. Arbetsgivaren kan då se att du är påläst och detta väcker ett intresse hos arbetsgivaren.

Job By Instep Nytt

Laura stöttar arbetssökande

Som jobbcoach i Rusta och Matcha känner Laura en fördjupad glädje i att stötta andra ut i arbete.

Från arbetssökande till VD

Läs mer om Ulf’s inspirerande resa från arbetssökande till VD.

Coachen som driver framgång

Jobbcoachen berättar mer om sin roll som coach i programmet Rusta och Matcha 2.

 

 

Från arbetssökande till VD

Jobb  I  13 Mars 2024  I   Lästid 2 min

 

 

Laura stöttar arbetssökande

Intervju  I  30 Jan 2024  I   Lästid 2 min

 

 

Coachen driver framgång

Intervju  I  16 Januari 2024  I   Lästid 1 min