Med en bakgrund som grundskolelärare arbetar nu Laura som jobbcoach i Rusta och Matcha

Som jobbcoach i Rusta och Matcha känner Laura en fördjupad glädje i att stötta andra på deras väg till arbete eller studier. Ta del av Lauras tankar kring yrket och resultatet i hennes arbete.

Jobbcoachen Laura

Behöver du hjälp att hitta jobb? Vi har erfarna jobbcoacher som coachar jobbsökare ut på arbetsmarknaden. Kontakta oss för att höra hur vi kan hjälpa dig

Laura är jobbcoach i Rusta och Matcha

Grundskoleläraren som blev jobbcoach

Att byta yrkesbana kan vara ett modig och givande steg i livet. För Laura, en tidigare grundskollärare som nu arbetar som jobbcoach i Rusta och Matcha, har denna förändring inneburit nya utmaningar och en djupare glädje i att stödja andra på deras väg till arbete eller studier.
“Jag är utbildad grundskollärare och har trivts mycket bra i mitt yrke, men kände att det var dags för en ny utmaning. Att arbeta med människor och kunna vägleda eller stötta dem ger mig mycket glädje. Det är anledningen till varför jag utbildade mig till lärare men även varför jag slutligen började jobba som jobbcoach.”

Att arbeta med människor och kunna vägleda eller stötta dem ger mig mycket glädje. Det är anledningen till varför jag utbildade mig till lärare men även varför jag slutligen började jobba som jobbcoach.”

Resan mot jobb med fokus på styrkor

Att vara jobbcoach är inte bara ett arbete, det är en möjlighet att vara en del av någons resa mot jobb. Genom att fokusera på styrkor och skapa en positiv atmosfär, har Laura inte bara hittat meningen i sitt arbete utan också delat glädjen med andra som har övervunnit sina egna hinder på vägen mot anställning.
“Det bästa med min roll är att få arbeta med människor och uppleva glädjen när de lyckas hitta ett jobb. Det är en fantastisk känsla att bidra till deras framgång. Jag hjälper våra deltagare att identifiera sina styrkor, mål och utvecklingsområden för att skapa en plan för deras professionella framtid.”

Solskenshistoria genom Rusta och Matcha

Laura delar med sig av en solskenshistoria som blev möjlig genom Lauras arbete som jobbcoach i Rusta och Matcha.
“Precis innan jul fick en deltagare som var 64 år ett jobb inom det yrke där hen var utbildad och ville arbeta. Deltagaren hade nästan gett upp hoppet och blev överlycklig och stolt.”
Denna berättelse illustrerar att vara jobbcoach inte bara är ett arbete utan en möjlighet att vara en del av någons resa mot nya möjligheter, och att glädjen delas när hinder övervinns på vägen mot anställning.


Tips till arbetssökande

“Grundarbetet ska vara ordentligt. Ett bra CV och personligt brev är viktigt för framgång vid ansökningar. Var öppen för att lära sig och utforska nya saker.”

Vill du ha hjälp att hitta jobb? Våra erfarna jobbcoacher hjälper arbetssökande att hitta sitt drömjobb. Kontakta oss

Job By Instep Nytt

Hasan arbetar som jobbcoach i Åkersberga

Han ger en inblick i sitt arbete på kontoret i Åkersberga och ger värdefulla tips till arbetssökande. 

Från arbetssökande till VD

Läs mer om Ulf’s inspirerande resa från arbetssökande till VD.

Coachen som driver framgång

Jobbcoachen berättar mer om sin roll som coach i programmet Rusta och Matcha 2.

 

 

Från arbetssökande till VD

Jobb  I  13 Mars 2024  I   Lästid 2 min

 

 

Jobbcoach i Åkersberga

Intervju  I  20 Feb 2024  I   Lästid 2 min

 

 

Coachen driver framgång

Intervju  I  16 Januari 2024  I   Lästid 1 min