Hur skriver man ett CV? – Våra jobbcoacher tipsar!

– Ditt CV är en viktig del när du söker jobb, därför är det viktigt att du lägger ner tid på hur du utformar det. Våra jobbcoacher hjälper dig genom att dela med sig av några tips.

Glad kvinna som sitter vid datorn

Behöver du hjälp att hitta jobb? Vi har erfarna jobbcoacher som coachar jobbsökare ut på arbetsmarknaden. Kontakta oss för att höra hur vi kan hjälpa dig

Genom att du lägger tid på att snygga till ditt CV tyder det på att du är kreativ.

Hur skriver man ett CV? – Vi går igenom stegen!

Kvinna och man som skrattar

Arbetsintervjun – Hur du lyckas!

Vi ger dig tips om vad du bör tänka på när du är på arbetsintervju.

Att skriva CV – Stick ut från mängden!

– Att skriva CV är inte alltid det enklaste, utformningen kan se olika ut beroende på vad för tjänst du söker. Våra jobbcoacher delar med sig att tips på hur man skriver ett CV.

 • En kort beskrivning

Först och främst bör du ha med en kort beskrivning på cirka 4-6 meningar över din yrkesroll, vad du söker och dina mål. Detta ger arbetsgivaren en alltmer konkret bild utav dig redan från start.

  • Var kreativ

  Det är viktigt att ett CV är lättläst och tydligt. Var inte rädd att använda dig utav olika CV-mallar som får ditt CV:et att sticka ut. Genom att du lägger tid på att snygga till ditt CV tyder det på att du är kreativ samt att du har ett öga för detaljer. En bra bild kan vara bra att ha, det är något arbetsgivare lägger vikt vid idag.

   • Lyft fram relevanta erfarenheter

   Ta med relevant arbetslivserfarenhet. Söker du t.ex. ett arbete som ekonomiassistent, så struntar arbetsgivaren om att du har arbetat som restaurangbiträde för 15 år sedan. Se därmed till att undvika onödig information i ditt CV.

    Lyft fram om du har praktiserat, volontärarbetat, varit på språkresor eller haft skolprojekt.

    Att skriva CV utan arbetslivserfarenhet

    – Att skriva CV utan arbetsliverfarenhet kan vara svårt men det finns flera saker du kan lyfta fram som gör att även du kan kvalificera dig för tjänsten.

    • Ge förslag på andra erfarenheter

    Lyft fram om du har praktiserat, volontärarbetat, varit på språkresor eller haft skolprojekt. Visa att du är villig att jobba hårt och är målmedveten.

     • Tidigare studier

     Har du studerat är det viktigt att lyfta fram det och skriva om vad du har lärt dig i skolan samt om du studerat ensam eller i grupp samt hur det har fungerat för dig.

      • Kompetenser och Intressen

      Lyft fram dina framtida mål och ambitioner samt om du har kunskaper inom ett visst program. Om du har några fritidsintressen skulle det även kunna lyftas fram.

       Behöver du hjälp ut i jobb? På Job by Instep så coachar vi arbetssökande ut i arbete eller studier. Ansök idag!

       Kvinna skriver på datorn

       Hur skriver man ett personligt brev?

       Dags att söka jobb? -Att skriva ett personligt brev

       Arbetar på datorn

       Raqiya motiverar sina deltagare

       “Jag motiverar mina deltagare som jag coachar genom att jag är förstående”