Intervju med deltagaren Alma – Fick arbete efter några veckor!

– Läs intervju med deltagaren Alma blev arbetslös efter att pandemin slog till. Läs mer om hennes resa och om hur hon fick arbete genom Rusta och Matcha efter bara några veckor.

alma

Behöver du hjälp att hitta jobb? Vi har erfarna jobbcoacher som coachar jobbsökare ut på arbetsmarknaden. Kontakta oss för att höra hur vi kan hjälpa dig

Tidigare deltagaren Alma berättar om resan mot jobb

Dålig ekonomi och krig tog Alma till Sverige

Alma är ursprungligen från Jugoslavien men på grund av dålig ekonomi och krig så kom hon till Sverige för 18 år sedan.
– Jag arbetade 8 år inom förskola och 4 år på gymnasium. I Sverige så har jag också tidigare arbetat inom restaurang branschen och med städning. Senast arbetade jag på hotell men när pandemin slog mycket igen och jag blev arbetslös.
Alma var arbetslös i cirka 2 år innan hon fick jobbet som hon har idag.
– Jag har alltid haft en stor arbetsvilja och sökte många jobb,  jag delade ut mitt CV men möttes av att många ville ha arbetskraft som var yngre. Jag gick på SFI för länge sedan men har inte kunnat träna på min svenska då jag inte känt så många som kan svenska men när jag sökte jobb så var det ett jätte bra tillfälle för mig att träna på de.

Idag trivs jag jätte bra och känner mig väldigt glad och tacksam. Jag arbetar på en kafeteria där jag gör allt möjligt

Nytt jobb genom utbildning

Under sin tid på Job by Instep fick Alma hjälp med av sin jobbcoach Raqiya att söka jobb.
– Hon tipsade om olika jobb jag kunde söka. Jag fick sedan snabbt komma på en intervju, redan efter 1 vecka och fick arbete direkt efter det.

Idag trivs jag jätte bra och känner mig väldigt glad och tacksam. Jag arbetar på en kafeteria där jag gör allt möjligt, städar, diskar, står i kassan och bakar, jag har lärt mig allt väldigt snabbt och min chef är väldigt nöjd med mig. Jag har också jätte bra kollegor och kunderna är jätte snälla

Har du några tips till arbetssökande?

Se till att söka massor av jobb, titta efter arbeten på LinkedIn, Facebook och fråga kompisar!

På Job by Instep hjälper vi arbetssökande ut på arbetsmarknaden. Vill du veta mer om programmet som Alma fick jobb via? Läs mer om Rusta & Matcha 

Job By Instep Nytt

Coachen som driver framgång

Övergripande hur automatiseringen påverkar den svenska arbetsmarknaden fram till år 2030

Kompetensutveckling 2030

Övergripande hur automatiseringen påverkar den svenska arbetsmarknaden fram till år 2030

Medlem- skap IEP〉

Job By Instep tar stolt steget att ansluta sig som medlem till IEP för att stärka organisationen ytterligare

Tillväxt Väsby

Instep samarbetar med Tillväxt Väsby i målet att hjälpa fler arbetssökande att nå arbetsmarknaden.