Tidigare deltagaren Alma på jobbet

Intervju med deltagaren Alma - Fick arbete efter några veckor!

– Läs intervju med deltagaren Alma blev arbetslös efter att pandemin slog till. Läs mer om hennes resa och om hur hon fick arbete genom Rusta och Matcha efter bara några veckor.

Jag fick sedan snabbt komma på en intervju, redan efter 1 vecka och fick arbete direkt efter det.

Vilka utmaningar mötte du på vägen som arbetslös?

Jag är ursprungligen från Jugoslavien men på grund av dålig ekonomi och krig så kom jag till Sverige för 18 år sedan. Där arbetade jag 8 år inom förskola och 4 år på gymnasium.I Sverige så har jag tidigare arbetat inom restaurang branschen och med städning. Senast arbetade jag på hotell men när pandemin slog mycket igen och jag blev arbetslös. Jag var arbetslös i cirka 2 år innan jag fick arbetet som jag har idag.

Jag har alltid haft en stor arbetsvilja och sökte många jobb,  jag delade ut mitt CV men möttes av att många ville ha arbetskraft som var yngre. Jag gick på SFI för länge sedan men har inte kunnat träna på min svenska då jag inte känt så många som kan svenska men när jag sökte jobb så var det ett jätte bra tillfälle för mig att träna på de.

 
Tidigare deltagaren Alma på jobbet

Vilka utmaningar mötte du på vägen som arbetslös?

Jag är ursprungligen från Jugoslavien men på grund av dålig ekonomi och krig så kom jag till Sverige för 18 år sedan. Där arbetade jag 8 år inom förskola och 4 år på gymnasium.I Sverige så har jag tidigare arbetat inom restaurang branschen och med städning. Senast arbetade jag på hotell men när pandemin slog mycket igen och jag blev arbetslös. Jag var arbetslös i cirka 2 år innan jag fick arbetet som jag har idag.

Jag har alltid haft en stor arbetsvilja och sökte många jobb,  jag delade ut mitt CV men möttes av att många ville ha arbetskraft som var yngre. Jag gick på SFI för länge sedan men har inte kunnat träna på min svenska då jag inte känt så många som kan svenska men när jag sökte jobb så var det ett jätte bra tillfälle för mig att träna på de.

 

Vad fick du hjälp med i rusta och matcha?

Mitt CV och personliga brev hade jag redan klart men min jobbcoach Raqiya hjälpte mig att söka jobb och hon tipsade om olika jobb jag kunde söka. Jag fick sedan snabbt komma på en intervju, redan efter 1 vecka och fick arbete direkt efter det.

Trivs du på ditt nya arbete?

Idag trivs jag jätte bra och känner mig väldigt glad och tacksam. Jag arbetar på en kafeteria där jag gör allt möjligt, städar, diskar, står i kassan och bakar, jag har lärt mig allt väldigt snabbt och min chef är väldigt nöjd med mig. Jag har också jätte bra kollegor och kunderna är jätte snälla

Har du några tips till andra deltagare?

Se till att söka massor av jobb, titta efter arbeten på LinkedIn, Facebook och fråga kompisar!2022-06-29

Vill du hitta ett arbete?

Behöver du hjälp att hitta jobb eller hitta rätt utbildning? Läs mer om programmet Rusta och Matcha som Alma fick jobb via.

Vill du hitta ett arbete?

Behöver du hjälp att hitta jobb eller hitta rätt utbildning? Läs mer om programmet Rusta och Matcha som Alma fick jobb via.

“Jag ville arbeta och sökte massor av jobb men under pandemin fanns det inga”

20 Juli 2022 – Lästid 3 minuter

Mer läsning

“Ett av de mest effektiva sätten är att gå med en leverantör så Job by Instep”

27 Maj 2022 – Lästid 3 minuter

“Det som driver mig är att det är kul och givande”

24 Augusti 2022 – Lästid 2 minuter