Jobbcoachen Hamideh

Intervju med jobbcoachen Hamideh

– Ta del av en intervju med jobbcoachen Hamideh. Hon pratar om vad som driver henne i sin roll som jobbcoach och hur hon motiverar sina deltagare.

Min stora passion har alltid varit att hjälpa människor att komma ut på arbetsmarknaden, oavsett bakgrund och förutsättningar. 

Berätta lite kort om dig

Mitt namn är Hamideh Vandehzad och jag tog examen som studie- och yrkesvägledare år 2010. Sedan dess har jag arbetat på en del olika företag, men mina arbetsuppgifter har varit liknande. Innan jag började på Job by Instep arbetade jag på Hyllie Folkhögskola som SYV, mest med nyanlända för att följa deras resa in mot arbetsmarknad eller studier. Jag tycker att det viktigaste för en vägledare är hur den bemöter olika människor och att hjälpa de på bästa sätt att hitta den rätta vägen, utifrån deras egna förutsättningar.

Jag har arbetat här som jobbcoach i ca två månader i skrivande stund. Min stora passion har alltid varit att hjälpa människor att komma ut på arbetsmarknaden, oavsett bakgrund och förutsättningar. 

Jobbcoachen Hamideh

Berätta lite kort om dig

Mitt namn är Hamideh Vandehzad och jag tog examen som studie- och yrkesvägledare år 2010. Sedan dess har jag arbetat på en del olika företag, men mina arbetsuppgifter har varit liknande. Innan jag började på Job by Instep arbetade jag på Hyllie Folkhögskola som SYV, mest med nyanlända för att följa deras resa in mot arbetsmarknad eller studier. Jag tycker att det viktigaste för en vägledare är hur den bemöter olika människor och att hjälpa de på bästa sätt att hitta den rätta vägen, utifrån deras egna förutsättningar.

Jag har arbetat här som jobbcoach i ca två månader i skrivande stund. Min stora passion har alltid varit att hjälpa människor att komma ut på arbetsmarknaden, oavsett bakgrund och förutsättningar. 

Vad är din roll på Job by Instep?

På Job by Instep arbetar jag som jobbcoach/handledare, och detta innebär att jag har regelbundna möten med mina deltagare så att de så fort som möjligt kommer ut på arbetsmarknad/studier, med hjälp av vårt stöd under resans gång.

Vilka förväntningar har du på din nya roll?

Att arbeta som jobbcoach är inte helt okänt för mig, men att få ta så mycket ansvar och vara självgående har gett mig personliga förväntningar på mig själv – att arbeta effektivt, ta ansvar och prestera lika gott under stress. Jag är en empatisk person som sympatiserar med mina deltagare och får dem att känna sig bekväma och trygga, samtidigt som jag upprätthåller en professionell profil.

Vad är dina tips till deltagare i rusta och matcha?

Mina tips till deltagare är att sätta upp tydliga mål, ta eget ansvar och arbeta hårt för att nå dessa.
Ytterligare ett tips är att man ska vara aktiv och skicka många intresseanmälningar, samt prenumerera på olika jobbsajter.

Vad hittar du på när du inte jobbar?

När jag inte arbetar spenderar jag mycket tid främst med min familj, samt bokläsning och promenader ute i naturen. Jag älskar att resa och har även ett stort intresse för matlagning.       
 
 
2022-06-08
 
  

“Det som driver mig är att det är kul och givande”

24 Augusti 2022 – Lästid 2 minuter

Mer läsning

“Min upplevelse av Job by Instep Örebro har varit fantastisk!”

25 Mars 2022 – Lästid 3 minuter

“Jag motiverar mina deltagare som jag coachar genom att jag är förstående”

13 Juli 2022 – Lästid 3 minuter