Intervju med deltagaren Omelhassan – Fick arbete snabbt!

– Läs vår intervju med deltagaren Omelhassan som hade erfarenhet inom flera olika yrken när hon blev arbetslös. Hon berättar om hur hon fick arbete när hon gick programmet Rusta och Matcha.

omelhassan

Behöver du hjälp att hitta jobb? Vi har erfarna jobbcoacher som coachar jobbsökare ut på arbetsmarknaden. Kontakta oss för att höra hur vi kan hjälpa dig

Omelhassan berättar om sin resa mot jobb

Tiden innan Rusta & Matcha

Tidigare jobbade Omelhassan inom flera olika jobb inom flera olika branscher.
– Det senaste var behandlingsassistent, lärarassistent, samhällsorienterad undervisning, därefter på grund av minskningen av antalet anställda blev jag arbetslös.
Omelhassan började att söka jobb, privat och via arbetsförmedlingen, innan hon bestämde sig för att gå en kurs  inom ett område hon älskar väldigt mycket, matlagning.
– Jag gick faktiskt på en matlagningsskola och tog kock certifikat i februari  i år. Sen efter det började jag söka jobb igen, jag var fortfarande registrerad på arbetsförmedlingen och då fick jag gå på Rusta & Matcha. Arbetsförmedlingen föreslog att jag skulle välja en leverantör som skulle hjälpa, stödja och underlätta processen med att söka jobb. Jag valde en leverantör som var nära min bostad.

Det finns tusentals jobbmöjligheter, konsten är att söka på ett praktiskt sätt.

Nytt jobb genom utbildning

Omelhassans period som deltagare på Job by Instep blev inte lång, men under perioden var hon väldigt nöjd med sin coach Lovisa.
– Hon vägleder och förstår,  det viktigaste var hennes tro på min förmåga att hitta ett jobb som passar mig. Efter registreringen ringde min coach Lovisa mig och berättade hur jag skulle registrera mig på Job by Instep, vilka mina skyldigheter och hur Job by Instep kommer att hjälpa mig. Hon tyckte att jag skulle passa som kontorsassistent efter att hon såg att jag hade de kvalifikationer som krävdes. Chefen Najmoddin kontaktade mig och erbjöd tjänsten. Jag tvekade inte ett ögonblick på att tacka ja, för allt verkande lovande. Så, inom två veckor efter att jag registrerat mig som deltagare på Job by Instep blev jag anställd i samma företag.

Har du några tips till arbetssökande?

Det finns tusentals jobbmöjligheter, konsten är att söka på ett praktiskt sätt. Vägledning  finns för att få ett jobb på ett snabbare sätt. Ett av de mest effektiva sätten är att gå med en leverantör såsom Job by Instep. Din plikt som deltagare är att följ instruktionerna och utför aktiviteterna, se till att komma i tid till alla möten. Sist, hålla fast vid de positiva tankarna.

På Job by Instep hjälper vi arbetssökande ut på arbetsmarknaden. Vill du veta mer om programmet som Omelhassan fick jobb via? Läs mer om Rusta & Matcha 

Job By Instep Nytt

Laura stöttar arbetssökande

Som jobbcoach i Rusta och Matcha känner Laura en fördjupad glädje i att stötta andra ut i arbete.

Från arbetssökande till VD

Läs mer om Ulf’s inspirerande resa från arbetssökande till VD.

Coachen som driver framgång

Jobbcoachen berättar mer om sin roll som coach i programmet Rusta och Matcha 2.

 

 

Från arbetssökande till VD

Jobb  I  13 Mars 2024  I   Lästid 2 min

 

 

Laura stöttar arbetssökande

Intervju  I  30 Jan 2024  I   Lästid 2 min

 

 

Coachen driver framgång

Intervju  I  16 Januari 2024  I   Lästid 1 min