Deltagaren Omelhassan

Intervju med deltagaren Omelhassan - Fick arbete snabbt!

– Läs vår intervju med deltagaren Omelhassan som hade erfarenhet inom flera olika yrken när hon blev arbetslös. Hon berättar om hur hon fick arbete när hon gick programmet Rusta och Matcha.

Ett av de mest effektiva sätten är att gå med en leverantör såsom Job by Instep.

Berätta lite om dig själv

Tidigare har jag jobbat med flera olika jobb, varav det senaste var behandlingsassistent, lärarassistent, samhällsorienterad undervisning, därefter på grund av minskningen av antalet anställda blev jag arbetslös.

Jag började söka jobb, privat och via arbetsförmedlingen, sedan tänkte jag att jag skulle gå en kurs eller ett program inom ett område jag älskar väldigt mycket, matlagning. Jag gick faktiskt på en matlagningsskola och tog kock certifikat i februari  i år. Sen efter det började jag söka jobb igen, jag var fortfarande registrerad på arbetsförmedlingen och då fick jag gå på Rusta & Matcha. Arbetsförmedlingen föreslog att jag skulle välja en leverantör som skulle hjälpa, stödja och underlätta processen med att söka jobb. Jag valde en leverantör som var nära min bostad.

 

Berätta lite om dig själv

Tidigare har jag jobbat med flera olika jobb, varav det senaste var behandlingsassistent, lärarassistent, samhällsorienterad undervisning, därefter på grund av minskningen av antalet anställda blev jag arbetslös.

Jag började söka jobb, privat och via arbetsförmedlingen, sedan tänkte jag att jag skulle gå en kurs eller ett program inom ett område jag älskar väldigt mycket, matlagning. Jag gick faktiskt på en matlagningsskola och tog kock certifikat i februari  i år. Sen efter det började jag söka jobb igen, jag var fortfarande registrerad på arbetsförmedlingen och då fick jag gå på Rusta & Matcha. Arbetsförmedlingen föreslog att jag skulle välja en leverantör som skulle hjälpa, stödja och underlätta processen med att söka jobb. Jag valde en leverantör som var nära min bostad.

 
Deltagaren Omelhassan

Vad har din upplevelse varit av Job by instep?

Min period som deltagare hos Job by Instep blev inte lång, men under denna period var jag nöjd med närvaron av min coach Lovisa, hur hon vägleder och förstår,  det viktigaste var hennes tro på min förmåga att hitta ett jobb som passar mig.

 

Hur hjälpte vi dig ut i arbete/studier?

Efter registreringen ringde min coach Lovisa mig och berättade hur jag skulle registrera mig på Job by Instep, vilka mina skyldigheter och hur Job by Instep kommer att hjälpa mig. Hon tyckte att jag skulle passa som kontorsassistent efter att hon såg att jag hade de kvalifikationer som krävdes. Chefen Najmoddin kontaktade mig och erbjöd tjänsten. Jag tvekade inte ett ögonblick på att tacka ja, för allt var lovande. Så, inom två veckor efter att jag registrerat mig som deltagare på Job by Instep blev jag anställd i samma företag.   

Har du några tips till andra deltagare?

Det finns tusentals jobbmöjligheter, konsten är att söka på ett praktiskt sätt. Vägledning  finns för att få ett jobb på ett snabbare sätt. Ett av de mest effektiva sätten är att gå med en leverantör såsom Job by Instep. Din plikt som deltagare är att följ instruktionerna och utför aktiviteterna, se till att komma i tid till alla möten. Sist, hålla fast vid de positiva tankarna.

2022-05-27

Behöver du ett jobb?

Behöver du hjälp att hitta jobb eller hitta rätt utbildning? Läs mer om programmet Rusta och Matcha som Omelhassan fick jobb via.

Behöver du ett jobb?

Behöver du hjälp att hitta jobb eller hitta rätt utbildning? Läs mer om programmet Rusta och Matcha som Omelhassan fick jobb via.

“Jag ville arbeta och sökte massor av jobb men under pandemin fanns det inga”

20 Juli 2022 – Lästid 3 minuter

Mer läsning

“Min upplevelse av Job by Instep Örebro har varit fantastisk!”

25 Mars 2022 – Lästid 3 minuter

Dags att söka jobb? – Hur skriver man ett CV?

16 Augusti 2022 – Lästid 3 minuter