...

Intervju med deltagaren Ante – Fick arbete efter tiden som arbetslös

– Läs intervjun med deltagaren Ante som på grund av sin ålder fann det svårt att hitta ett arbete. Genom Job by instep så fick han hjälp att hitta ett arbete där han kunde dra nytta av sin förmåga att möta människor.

Deltagaren Ante på arbetsplatsen

Behöver du hjälp att hitta jobb? Vi har erfarna jobbcoacher som coachar jobbsökare ut på arbetsmarknaden. Kontakta oss för att höra hur vi kan hjälpa dig

Tidigare deltagaren Ante fick jobb efter 60, han berättar mer

Tiden med sin jobbcoach

Ante fick en bra start på programmet och fick en bra kontakt med sin jobbcoach, som enligt Ante förstod att han kunde kan sköta sitt utan att bli kontrollerad hela tiden. P g a corona-perioden så blev det ju inga personliga möten men Ante tyckte att telefonmötena har fungerade väldigt bra.
– Mina tidigare erfarenheter av gruppövningar, seminarier och dylikt och andra är inte goda. Om jag ska vara ärlig tyckte jag det var skönt att allt sådant stoppades p g a restriktioner. Jag fick däremot tips om webinarier och min jobbcoach har hela tiden skickat mig länkar till hemsidor och annat där vi kommit överens om att jag behöver veta/lära mig mer.

“Ibland har det känts hopplöst men min jobbcoach har hjälpt mig att få tillbaka energin.”

Nytt jobb genom utbildning

Ibland i jobbansökningar har det begärts lite mer avancerade ansökningar och kompletteringar. Då har Antes jobbcoach alltid fungerat som ett bollplank och kommit med synpunkter.
– Jag är helt övertygad att det är min ålder som gjort att jag fått lika många nej-tack som jag skickat in ansökningar och det har ibland känts hopplöst men min jobbcoach har hjälpt mig att få tillbaka energin.
Med tiden som arbetslös och alla nej-tack landade Ante äntligen jobbet.
– Till slut var det helt och hållet min jobbcoachs förtjänst att jag fick ett arbete. När Instep skulle öppna sina lokala kontor behövdes det personal för att ta hand om dessa kontor. Med min yrkeserfarenhet och höga servicenivå tyckte min jobbcoach att jag skulle vara perfekt för en sådan tjänst så hon rekommenderade mig och det hela gick i lås.

Tiden på nya jobbet

Det känns absolut bra. Är det något jag vet att jag kan är det att jag är duktig på är det att möta folk, att lämna information och att lämna ett gott intryck. Utifrån det är jag säker på att jobbet som språkstödjare är något jag kommer att vara till nytta för företaget. Jag tror också att jag kommer att ha kul under tiden.

Har du några tips till arbetssökande?

  • Ge inte upp! Jag blev arbetslös när jag fyllde 60 och det har känts så hopplöst emellanåt när man skickar ansökningar och  bara får nej-tack till svar.
  •  Se inte bara tillbaka på vad du gjort utan också på vad du vet att du kan.
  •  Be om stöd och support.

På Job by Instep hjälper vi arbetssökande ut på arbetsmarknaden. Vill du veta mer om programmet som Ante fick jobb via? Läs mer om Rusta & Matcha 

Job By Instep Nytt

Laura stöttar arbetssökande

Som jobbcoach i Rusta och Matcha känner Laura en fördjupad glädje i att stötta andra ut i arbete.

Från arbetssökande till VD

Läs mer om Ulf’s inspirerande resa från arbetssökande till VD.

Coachen som driver framgång

Jobbcoachen berättar mer om sin roll som coach i programmet Rusta och Matcha 2.

 

 

Från arbetssökande till VD

Jobb  I  13 Mars 2024  I   Lästid 2 min

 

 

Laura stöttar arbetssökande

Intervju  I  30 Jan 2024  I   Lästid 2 min

 

 

Coachen driver framgång

Intervju  I  16 Januari 2024  I   Lästid 1 min

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.