Deltagaren Ante på arbetsplatsen

Intervju med deltagaren Ante - Fick arbete efter tiden som arbetslös

– Läs intervjun med deltagaren Ante som på grund av sin ålder fann det svårt att hitta ett arbete. Genom Job by instep så fick han hjälp att hitta ett arbete där han kunde dra nytta av sin förmåga att möta människor.

Ge inte upp! Jag blev arbetslös när jag fyllde 60 och det har känts så hopplöst emellanåt när man skickar ansökningar och  bara får nej-tack till svar.

Vad har din upplevelse varit av Job by instep?

Mycket bra. Det kändes som jag fick en bra kontakt med min jobbcoach som förstod att jag faktiskt kan sköta mig själv utan att bli kontrollerad hela tiden. P g a corona-perioden så blev det ju inga personliga möten men jag har tyckt att telefonmötena har fungerat bra. Mina tidigare erfarenheter av gruppövningar, seminarier och dylikt och andra är inte goda, och om jag ska vara ärlig tyckte jag det var skönt att allt sådant stoppades p g a restriktioner.

Jag fick däremot tips om webinarier och min jobbcoach har hela tiden skickat mig länkar till hemsidor och annat där vi kommit överens om att jag behöver veta/lära mig mer.

Deltagaren Ante på arbetsplatsen

Vad har din upplevelse varit av Job by instep?

Mycket bra. Det kändes som jag fick en bra kontakt med min jobbcoach som förstod att jag faktiskt kan sköta mig själv utan att bli kontrollerad hela tiden. P g a corona-perioden så blev det ju inga personliga möten men jag har tyckt att telefonmötena har fungerat bra. Mina tidigare erfarenheter av gruppövningar, seminarier och dylikt och andra är inte goda, och om jag ska vara ärlig tyckte jag det var skönt att allt sådant stoppades p g a restriktioner.

Jag fick däremot tips om webinarier och min jobbcoach har hela tiden skickat mig länkar till hemsidor och annat där vi kommit överens om att jag behöver veta/lära mig mer.

Hur hjälpte vi dig ut i arbete/studier?

Ibland i jobbansökningar har det begärts lite mer avancerade ansökningar och kompletteringar. Då har min jobbcoach alltid fungerat som ett bollplank och kommit med synpunkter. Jag är helt övertygad att det är min ålder som gjort att jag fått lika många nej-tack som jag skickat in ansökningar och det har ibland känts hopplöst men min jobbcoach har hjälpt mig att få tillbaks energin. Jag fick däremot tips om webinarie och min jobbcoach har hela tiden skickat mig länkar till hemsidor och annat där vi kommit överens om att jag behöver veta/lära mig mer.

Till slut var det helt och hållet min jobbcoachs förtjänst att jag fick ett arbete. När Instep skulle öppna sina lokala kontor behövdes det personal för att ta hand om dessa kontor, ta hand om besökare mm. Med min yrkeserfarenhet och höga servicenivå tyckte min jobbcoach att jag skulle vara perfekt för en sådan tjänst så hon rekommenderade mig och det hela gick i lås.

 

Berätta om ditt nya arbete! Går det bra?

Det är svårt att svara på eftersom jag inte haft jobbet så länge, men det känns absolut bra. Är det något jag vet att jag kan är det att jag är duktig på är det att möta folk, att lämna information och att lämna ett gott intryck. Utifrån det är jag säker på att jobbet som språkstödjare är något jag kommer att vara till nytta för företaget. Jag tror också att jag kommer att ha kul under tiden.

Har du några tips till andra deltagare?

  • Ge inte upp! Jag blev arbetslös när jag fyllde 60 och det har känts så hopplöst emellanåt när man skickar ansökningar och  bara får nej-tack till svar.
  •  Se inte bara tillbaka på vad du gjort utan också på vad du vet att du kan.
  •  Be om stöd och support. 

Hur kom du i kontakt med Job by instep?

När jag blev utskriven från Trygghetsrådet var det dags att hitta ett program via Arbetsförmedlingen för att hamna i det som då hette Stöd Och Matchning (om jag minns rätt). Jag tittade igenom listan som AF hade över externa aktörer och bestämde mig för att pröva Job by Instep. Mycket tack vare de goda omdömen tidigare deltagare lämnat.2022-04-15

 

Behöver du ett jobb?

Behöver du hjälp att hitta jobb eller hitta rätt utbildning? Läs mer om programmet Rusta och Matcha som Ante fick jobb via.

Behöver du ett jobb?

Behöver du hjälp att hitta jobb eller hitta rätt utbildning? Läs mer om programmet Rusta och Matcha som Ante fick jobb via.

“Jag ville arbeta och sökte massor av jobb men under pandemin fanns det inga”

20 Juli 2022 – Lästid 3 minuter

Mer läsning

“Du måste gilla biten att vilja stötta och hjälpa andra människor”

5 Augusti 2022 – Lästid 3 minuter

“Det som driver mig är att det är kul och givande”

24 Augusti 2022 – Lästid 2 minuter