Jobbcoachen Claudia gör en resa mot ett nytt mål med deltagaren

– Jobbcoachen Claudia arbetar med arbetssökande på Job by Instep. Genom sitt arbete med olika människor i olika branscher har hon insett att hon utvecklas som person när hon möter människor som berikar hennes vardag.

Dator

Behöver du hjälp att hitta jobb? Vi har erfarna jobbcoacher som coachar jobbsökare ut på arbetsmarknaden. Kontakta oss för att höra hur vi kan hjälpa dig

Intervju med jobbcoachen

Olika branscher och  olika typer av människor.

Claudia har haft många strängar på sin lyra innan hon hamnade på Job by Instep som jobbcoach och det är bara till hennes fördel. Hon har bl.a. jobbat inom förskolan, som butiksmedarbetare och som arbetsledare, vilket gör att hon har sett olika branscher och träffat olika typer av människor.
-Det har egentligen varit den ”bästa” skolan för mig även om jag på papperet har en fil.kand isociologi. När du träffar andra människor som berikar din vardag, det är då du själv utvecklas som människa. Det älskar jag, säger hon.

“Min inställning är att snabbt försöka motivera dem. Få dem att förstå vad som ligger framför dem och att det är en ”resa” mot ett nytt mål.”

Lära känna deltagarna

Claudias roll på Job by Instep är relativt ny. Hon har varit på plats i över ett år och handleder deltagare.
-Jag ser till att ”se” mina deltagare. De skall känna att ”här har ni mig”, Claudia; jag är engagerad och tillsammans skall vi hitta det som kan passa dig som deltagare bäst. Det är min approach till varje ny dag. Jag lär känna mina deltagare. Jag bistår dem med att lägga upp en plan för att söka jobb eller studier framåt och jag gör det med de verktyg jag förfogar över, säger hon. Min inställning är att snabbt försöka motivera dem. Få dem att förstå vad som ligger framför dem och att det är en ”resa” mot ett nytt mål. En resa vi gör tillsammans, berättar Claudia.

 

En framgångshistoria

När vi sitter och gör intervjun berättar Claudia om en framgångshistoria som hon vill förmedla:
-För en tid sedan träffade jag en kvinna som var inne på sin andra period hos oss (en period är 6 månader och om det fungerar finns en chans att få en förlängning på ytterligare 6 månader). Jag var inte med under hennes första period, utan jag lärde känna henne för några månader sedan.
Det var en ensamstående mamma, där hennes fokus var att vara just en bra mamma, vilket jag förstod. Det jag dock såg snabbt efter att vi fått kontakt var att hon bara sökte en viss typ av jobb. Jag frågade henne varför. Hon svarade då; ”…att det är så jag alltid gjort. Det är det jag kan”.
När jag började coacha henne försökte jag få henne att se ”bredare” på ansökningsprocessen. Till en början gillade hon inte det, men ju mer vi pratade och kom varandra mer nära, började hon öppna upp sig. Till slut vidgade hon sina vyer och fick en arbetsintervju direkt som gav henne ett jobb.
Idag jobbar hon inom restaurang på heltid och kan även hantera barnen, utan att det krånglar. Det är en fin liten solskenshistoria, säger Claudia.

Claudia trivs i sin jobbroll och hon tycker också att det är kul att se den ambitionsnivå som finns på företaget, Job by Instep.
-Bolaget har bra resultat och det ger ringar på vattnet. Vi öppnar upp på flera ställen framöver. Vi tror på vår metodik och vill nå ut till fler som vi kan hjälpa, avslutar Claudia.

 

På Job by Instep hjälper vi arbetssökande ut på arbetsmarknaden. Vill du veta mer om programmet där Claudia hjälper människor ut i arbete? 

Läs mer om Rusta och Matcha 2.

 

Job By Instep Nytt

Laura stöttar arbetssökande

Som jobbcoach i Rusta och Matcha känner Laura en fördjupad glädje i att stötta andra ut i arbete.

Från arbetssökande till VD

Läs mer om Ulf’s inspirerande resa från arbetssökande till VD.

Coachen som driver framgång

Jobbcoachen berättar mer om sin roll som coach i programmet Rusta och Matcha 2.

 

 

Från arbetssökande till VD

Jobb  I  13 Mars 2024  I   Lästid 2 min

 

 

Laura stöttar arbetssökande

Intervju  I  30 Jan 2024  I   Lästid 2 min

 

 

Coachen driver framgång

Intervju  I  16 Januari 2024  I   Lästid 1 min