...

Somayeh arbetar som jobbcoach – Ett arbete som hon älskar.

– Somayeh arbetar som jobbcoach. I Somayehs roll på Job by Instep handlar det om att bistå deltagare med att komma in i deras aktiviteter, synka dialog med arbetsgivare och företag; allt för att underlätta för deltagarna. Läs vår intervju med jobbcoachen Somayeh för att få en inblick i arbetet som jobbcoach.

Jobbcoachen Somayeh

Behöver du hjälp att hitta jobb? Vi har erfarna jobbcoacher som coachar jobbsökare ut på arbetsmarknaden. Kontakta oss för att höra hur vi kan hjälpa dig

Intervju med jobbcoachen Somayeh

Rollen som jobbcoach på Job by Instep

Somayeh arbetar som jobbcoach på Job by Instep och hon älskar sitt jobb.
-Ja, det här är det som jag vill jobba med. Min drivkraft har i alla år handlat om att försöka hjälpa människor på ett eller annat vis. Jag har min bakgrund från skolans värld som lärare och där handlar det om att se andra och försöka hjälpa andra.

I Somayehs roll på Job by Instep handlar det om att bistå deltagare med att komma in i deras aktiviteter, synka dialog med arbetsgivare och företag; allt för att underlätta för deltagarna.
-Det är min vardag och jag trivs som sagt ypperligt. Att kunna få bidra med tips som kan hjälpa dem vidare i sitt liv; hur deltagaren skapar ett bra CV, hur deltagaren kan korrigera sina ansökningar från snäva önskemål till att se en större bild lite utanför boxen. Jag vill ge dem verktyg som gör att de enklare kan få en ny vardag. Ge dem en större tro på sig själv helt enkelt.

“Min drivkraft har i alla år handlat om att försöka hjälpa människor på ett eller annat vis.”

Varje enskild individ har sina förutsättningar

Målet med sin roll som Somayeh själv ser på det, är att få ut deltagaren i rätt miljö dvs. endera via studier eller hitta rätt jobb. Varje enskild individ har sina förutsättningar och det är dessa som hon vill försöka svara upp på.
-Jag har fått ut 5-6 deltagare i studier eller jobb den här månaden och det känns väldigt bra. Det är det som Job by Instep skall leverera som företag. Målet är att bli erkänd som förstaval på arbetsmarknaden för de som är arbetssökande och som varit det över en längre tid, säger hon.

Solskenshistoria från slutet av 2022

Somayeh berättar också en solskenshistoria, om en kandidat som stått utanför arbetsmarknaden väldigt, väldigt länge. Hens självförtroende och självkänsla var inte på topp.
–I dessa situationer arbetar jag framförallt med att ge tips, idéer och vägledning som då har lett till att personen tagit en vändning och kommit in på utbildning. 
Dessa situationer gör mig glad, tillsammans har vi åstadkommit ett resultat genom att vidga på vägarna som personer kan ta. Jag vill att alla våra deltagare skall känna att vi på Job by Instep har alla verktyg som behövs för att komma ut i utbildning och/eller jobb, avslutar Somayeh.

På Job by Instep hjälper vi arbetssökande ut på arbetsmarknaden. Vill du veta mer om programmet där Somayeh hjälper människor ut i arbete? 

Läs mer om Rusta och Matcha 2.

 

Job By Instep Nytt

Laura stöttar arbetssökande

Som jobbcoach i Rusta och Matcha känner Laura en fördjupad glädje i att stötta andra ut i arbete.

Från arbetssökande till VD

Läs mer om Ulf’s inspirerande resa från arbetssökande till VD.

Coachen som driver framgång

Jobbcoachen berättar mer om sin roll som coach i programmet Rusta och Matcha 2.

 

 

Från arbetssökande till VD

Jobb  I  13 Mars 2024  I   Lästid 2 min

 

 

Laura stöttar arbetssökande

Intervju  I  30 Jan 2024  I   Lästid 2 min

 

 

Coachen driver framgång

Intervju  I  16 Januari 2024  I   Lästid 1 min

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.