Intervju med jobbcoachen Somayeh – Tycker om mötet med människor

– Läs vår intervju med jobbcoachen Somayeh som har stor erfarenhet av att arbeta med människor. Hon berättar mer om sin roll och vad den innebär samt hur hon hjälper arbetssökande att nå sina mål.

Somayeh

Behöver du hjälp att hitta jobb? Vi har erfarna jobbcoacher som coachar jobbsökare ut på arbetsmarknaden. Kontakta oss för att höra hur vi kan hjälpa dig

Intervju med jobbcoachen

Stöd från start till arbete

Somayeh har tidigare arbetat som lärare på låg och mellanstadiet. Här tog hon med sig förmågan att organisera, planera och genomföra men också förmågan att hålla ihop gruppen.
“Idag arbetar jag som jobbcoach. Min roll som jobbcoach är att hjälpa och stötta deltagare att komma ut i arbete eller studier. Vi är ett stöd från start till arbete. Stödet kan innefatta CV granskning, personligt brev, intervjuförberedelse, hjälpa deltagaren att söka tjänster, egentligen allt som är viktigt för att deltagaren ska nå sina mål. Jag motiverar deltagarna och guidar dem att hitta rätt”.

Jag tycker om mötet med människor, det känns meningsfullt att jag hjälper människor, att man gör nytta.

Stötta människor ut i arbetslivet

Med sina tidigare erfarenheter som lärare och sitt nuvarande som jobbcoach bär båda titlarna med mötet med andra människor.
“Jag tycker om mötet med människor, det känns meningsfullt att jag hjälper människor, att man gör nytta. Jag kan hjälpa och stötta människor ut i arbetslivet. Människor är så olika så det är ett väldigt varierande arbete på det sättet. Även om nästan alla har samma slutmål så är det väldigt varierande dagar och olika typer av människor”.

Bygga på deras självförtroende

För att hjälpa individer att nå sina mål, oavsett om det är jobb eller studier så behöver dem få individanpassat stöd. Hur deltagarna ska motiveras beror också på individens egna behov.
“Det viktigaste är att deltagaren ser sin egna potential. Många gånger handlar det om att gå en kurs eller en utbildning, få dem att hitta jobb de kanske inte hittar själva. Många gånger tappar de motivationen för att de inte får svar när de söker jobb, jag måste ta reda på vad bristande motivation beror på och sen ge en lösning på de. Många deltagare tänker att de inte kan göra mer än vad de gjort tidigare, vi måste hjälpa dem att se nya vägar och bygga på deras självförtroende”.

På Job by Instep hjälper vi arbetssökande ut på arbetsmarknaden. Vill du veta mer om programmet där Somayeh hjälper människor ut i arbete? 

Läs mer om Rusta och Matcha.

 

Job By Instep Nytt

Coachen som driver framgång

Övergripande hur automatiseringen påverkar den svenska arbetsmarknaden fram till år 2030

Kompetensutveckling 2030

Övergripande hur automatiseringen påverkar den svenska arbetsmarknaden fram till år 2030

Medlem- skap IEP〉

Job By Instep tar stolt steget att ansluta sig som medlem till IEP för att stärka organisationen ytterligare

Tillväxt Väsby

Instep samarbetar med Tillväxt Väsby i målet att hjälpa fler arbetssökande att nå arbetsmarknaden.