Jobbcoachen Ali

Intervju med jobbcoachen Ali

– Läs vår intervju med jobbcoachen Ali som drivs av att hjälpa människor ut på arbetsmarknaden. Han berättar mer om sin roll och vad den innebär samt hur han hjälper arbetssökande ut på arbetsmarknaden.

Det är verkligen intressant att ha att göra med olika deltagare och kunna hjälpa dem att komma in på arbetsmarknaden, i många fall lär jag mig även av deltagarnas åsikter och erfarenheter.

Berätta lite om dig själv

Jag är 29 år gammal och pluggat statsvetenskap på kandidatnivå och offentlig politik och organisation på mastersnivå.
Jag har jobbat cirka tio års med sociala och politiska föreningar. Även har jag cirka två och halvt års erfarenhet av att arbeta med arbetssökande och de människor som befinner sig i en hopplös situation. Vilket alla har varit nyttiga erfarenheter för mig i min nya roll så att jag kan etablera en god relation med deltagare och jag kan hjälpa bättre dem på vägen till jobbet eller utbildning.

Jobbcoachen Ali

Berätta lite om dig själv?

Jag är 29 år gammal och pluggat statsvetenskap på kandidatnivå och offentlig politik och organisation på mastersnivå.

Jag har jobbat cirka tio års med sociala och politiska föreningar. Även har jag cirka två och halvt års erfarenhet av att arbeta med arbetssökande och de människor som befinner sig i en hopplös situation. Vilket alla har varit nyttiga erfarenheter för mig i min nya roll så att jag kan etablera en god relation med deltagare och jag kan hjälpa bättre dem på vägen till jobbet eller utbildning.

Vad är din roll på Job by Instep?

Jag jobbar som jobbcoach. Som jobbcoach utför jag olika uppgifter, först och främst är att bestämma behoven och förmågan hos en deltagare att komma in på arbetsmarknaden och sedan sätta målet. Enligt det mål som vi anger med deltagare, genomför vi ett program

som inkluderar olika jobbsökande eller skicka universitetsansökningar. Utöver detta tillkommer även kontorsarbete som vi ska utföra enligt föreskrifter! Och en annan viktig del är den kommunikation som vi måste etablera som jobbcoach, både med kollegor i företaget och med olika arbetsgivare och deltagarna. Generellt är det trevligt att jobba som jobbcoach, men det kräver en detaljerad och strukturerad planering för att vi ska kunna nå önskade mål.

Vilka driver dig i din roll som jobbcoach?

Det är verkligen intressant att ha att göra med olika deltagare och kunna hjälpa dem att komma in på arbetsmarknaden, i många fall lär jag mig även av deltagarnas åsikter och erfarenheter.

 

Vad hittar du på när du inte jobbar?

På fritiden läser jag böcker och tittar på filmer, och ibland spelar jag bowling med mina vänner.

Vilka är dina tips till arbetssökande?

Motivation, motivation, motivation!

Ett av de viktigaste tipsen jag kan ge är att de ska börja någonstans. De ska inte bara vänta på ett bra jobb, utan genom att börja på ett jobb kommer en person att få arbetslivserfarenhet och nya möjligheter kommer till henne/honom.
2022-11-21

Vad är aktivitetsstöd? – Vi reder ut frågetecken

17 November 2022 – Lästid 1 minuter

“Jag fick verkligen den hjälp jag behövde och jag skulle rekommendera att välja Job by Instep”

14 November 2022 – Lästid 1 minuter

Mer läsning

“Har alltid gillat att jobba med människor, har inte spelat sådan stor roll vad det har varit för yrke”

7 November 2022 – Lästid 3 minuter