Efter två år som arbetslös fick Rolando jobb

– Läs vår intervju med deltagaren Rolando som blev arbetslös under pandemin. Efter att ha varit arbetslös i ca 2 år fick Rolando jobb genom vårt kontor i Brandbergen.

Deltagaren Rolando

Behöver du hjälp att hitta jobb? Vi har erfarna jobbcoacher som coachar jobbsökare ut på arbetsmarknaden. Kontakta oss för att höra hur vi kan hjälpa dig

Rolando berättar om sin resa mot jobb

Deltagaren Oskar

Träffa tidigare deltagaren Oskar

Läs om Oskar som tog väge ut i studier via Rusta & Matcha

Arbetslös när pandemin kom

Under pandemins framtåg blev Rolando som många andra arbetslös. Även om han tidigare hade arbetat som elektriker var det svårt att få jobb trots hans vilja att arbeta.
– Tidigare så har jag arbetat som elektriker. Jag blev sedan arbetslös när pandemin kom och var arbetslös i ca 2 år. Det var först när jag blev inskriven på Job by Instep i Brandbergen för några månader sen som jag fick ett jobb. 

Utmaningar som arbetslös

Rolando stötte på flera utmaningar som arbetslös och det var inte alltid helt enkelt att navigera sig fram i en process där språket spelar en central roll.
– Utöver den ekonomiska biten så har det varit svårt med det svenska språket. Jag har varit på flera intervjuer men språket har varit ett hinder då jag främst är spansktalande. 

“Stödet på Job by Instep är mycket bra. Farida och Sofia är väldigt bra, 5 av 5 stjärnor. “

Vägen mot arbetsmarknaden

Efter att ha varit arbetslös en tid blev Rolando deltagare i programmet Rusta och Matcha hos Job by Instep. Under sin tid som deltagare fick han hjälp på vägen mot arbetsmarknaden. 
– Jag fick hjälp med allt. CV och personligt brev. Jag har fått gå rekryteringsträffar där jag träffat arbetsgivare för intervju och sen har jag fått hjälp med att söka jobb. Jag är jätte nöjd, stödet på Job by Instep är mycket bra. Farida och Sofia är väldigt bra, 5 av 5 stjärnor. Man känner sig som hemma på kontoret.

Fick jobb genom Rusta och Matcha

Efter sin tid som deltagare i Rusta och Matcha fick Rolando efter några månader äntligen ett efterlängtat jobb och tog sig därmed ut arbetslösheten.
– Det känns bra, jag har fått jobb på hotell/konferens och restaurang som fastighetsskötare. Kommer att reparera saker och jobba i trädgården. Sedan så kommer jag assistera med saker till konferenser.

På Job by Instep hjälper vi arbetssökande ut på arbetsmarknaden. Vill du veta mer om programmet som Rolando fick jobb via? Läs mer om Rusta & Matcha 

Deltagaren Ased

Ased kämpade för att få jobb

Fick jobb efter att ha kämpat med arbetslösheten efter pandemin

Jobbcoach Masud

Jobbcoachen Masud

“Vi finns här utav en anledning. Vi ska genom coachning hjälpa dem att nå sina mål”