...

Rolandos inspirerande resa – Efter två år som arbetslös fick han jobb

– Läs vår intervju med deltagaren Rolando som blev arbetslös under pandemin. Efter att ha varit arbetslös i ca 2 år fick Rolando jobb genom vårt kontor i Brandbergen.

Deltagaren Rolando

Behöver du hjälp att hitta jobb? Vi har erfarna jobbcoacher som coachar jobbsökare ut på arbetsmarknaden. Kontakta oss för att höra hur vi kan hjälpa dig

Rolando berättar om sin resa mot jobb

Arbetslös när pandemin kom

Under pandemins framtåg blev Rolando som många andra arbetslös. Även om han tidigare hade arbetat som elektriker var det svårt att få jobb trots hans vilja att arbeta.
“Tidigare så har jag arbetat som elektriker. Jag blev sedan arbetslös när pandemin kom och var arbetslös i ca 2 år. Det var först när jag blev inskriven på Job by Instep i Brandbergen för några månader sen som jag fick ett jobb”. 

Utmaningar som arbetslös

Rolando stötte på flera utmaningar som arbetslös och det var inte alltid helt enkelt att navigera sig fram i en process där språket spelar en central roll.
“Utöver den ekonomiska biten så har det varit svårt med det svenska språket. Jag har varit på flera intervjuer men språket har varit ett hinder då jag främst är spansktalande”. 

“Stödet på Job by Instep är mycket bra. Farida och Sofia är väldigt bra, 5 av 5 stjärnor. “

Vägen mot arbetsmarknaden

Efter att ha varit arbetslös en tid blev Rolando deltagare i programmet Rusta och Matcha hos Job by Instep. Under sin tid som deltagare fick han hjälp på vägen mot arbetsmarknaden. 
“Jag fick hjälp med allt. CV och personligt brev. Jag har fått gå rekryteringsträffar där jag träffat arbetsgivare för intervju och sen har jag fått hjälp med att söka jobb. Jag är jätte nöjd, stödet på Job by Instep är mycket bra. Farida och Sofia är väldigt bra, 5 av 5 stjärnor. Man känner sig som hemma på kontoret”.

Fick jobb genom Rusta och Matcha

Efter sin tid som deltagare i Rusta och Matcha fick Rolando efter några månader äntligen ett efterlängtat jobb och tog sig därmed ut arbetslösheten.
“Det känns bra, jag har fått jobb på hotell/konferens och restaurang som fastighetsskötare. Kommer att reparera saker och jobba i trädgården. Sedan så kommer jag assistera med saker till konferenser”.

På Job by Instep hjälper vi arbetssökande ut på arbetsmarknaden. Vill du veta mer om programmet som Rolando fick jobb via? Läs mer om Rusta & Matcha 

Job By Instep Nytt

Laura stöttar arbetssökande

Som jobbcoach i Rusta och Matcha känner Laura en fördjupad glädje i att stötta andra ut i arbete.

Från arbetssökande till VD

Läs mer om Ulf’s inspirerande resa från arbetssökande till VD.

Coachen som driver framgång

Jobbcoachen berättar mer om sin roll som coach i programmet Rusta och Matcha 2.

 

 

Från arbetssökande till VD

Jobb  I  13 Mars 2024  I   Lästid 2 min

 

 

Laura stöttar arbetssökande

Intervju  I  30 Jan 2024  I   Lästid 2 min

 

 

Coachen driver framgång

Intervju  I  16 Januari 2024  I   Lästid 1 min

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.