...

Intervju med deltagaren Oskar – Tog steget att börja studera

– Oskar hade under en längre tid haft tankar på studier men det var under sin tid i Rusta och Matcha som han tog han steget mot sitt mål.  Läs vår intervju med deltagaren Oskar och hans resa som arbetssökande.

Deltagaren Oskar

Behöver du hjälp att hitta jobb? Vi har erfarna jobbcoacher som coachar jobbsökare ut på arbetsmarknaden. Kontakta oss för att höra hur vi kan hjälpa dig

Oskars resa som arbetslös

Längtan att arbeta med ekonomi

Oskar har tidigare arbetat inom flera olika branscher men har länge haft tankarna på att arbeta inom ekonomi.
“Jag har tidigare arbetat inom olika servicejobb där jag främst arbetade inom reception, jag har också erfarenhet från arbete inom byggbranschen. Utöver dessa jobb så har jag gjort en del statistjobb då jag gillar att skådespela. Jag har tidigare studerat introduktion till ekonomi men har länge velat plugga vidare inom ekonomi och har nu har jag tagit det steget.

Utmaningarna som arbetslös

Utmaningarna som arbetslös har varit många men främst har det lett till mindre frihet i samband med att kunna göra saker i vardagen.
“Man har inte haft samma frihet som de i ens omgivning har haft. Man blir väldigt låst i vardagen och kan inte göra så mycket. Det blir istället en ständig tanke på vad man kan spendera pengar på. Jag har inte heller kunnat spendera lika mycket tid med vänner som bor längre bort, vilket har varit en utmaning i sig.

De har hjälpt mig att hålla motivationen uppe och jag har alltid haft en person som hjälper mig.

Individuell coachning i Rusta och Matcha

I programmet som Oskar gått har han fått stöttning där det behövs. Med individuell coachning i Rusta och Matcha så får varje deltagare möjligheten att utvecklas och få de redskap just de behöver för att nå sina mål.
“Jag har fått coachning och stöttning i hur jag ska gå tillväga för att hitta jobb/studier och de har gett mig jobbförslag. De har hjälpt mig att hålla motivationen uppe och jag har alltid haft en person som hjälper mig”.

Upplevelsen av Job by Instep

Ett av våra mål är att varje arbetssökande ska vara nöjda med den coachning som de har fått och känna att vi på Job by Instep verkligen har hjälpt dem att nå sina mål.
“Min upplevelse har varit jättebra. Det är trevliga coacher och trevlig omgivning. Man känner sig alltid mer motiverad efter varje möte med jobbcoachen. När jag är hemma blir jag lätt ofokuserad men när jag kommer hit blir jag fokuserad igen, man dras tillbaka till det man ska fokusera på”.

Fokus på studier

Efter att Oskar arbetat inom flera olika branscher så tog han steget att börja studera för att satsa på en karriär inom ekonomi.
“Det känns skönt att jag har kommit in på utbildningen, det ökar chanserna att jag får ett jobb. Jag har länge funderat på att börja studera, nu blev det en ekonomiutbildning. Det känns spännande och bra”.

Behöver du också ett jobb? Eller har du drömmar om att studera? Läs mer om Rusta & Matcha som Oskar kom ut i studier via.

Job By Instep Nytt

Laura stöttar arbetssökande

Som jobbcoach i Rusta och Matcha känner Laura en fördjupad glädje i att stötta andra ut i arbete.

Från arbetssökande till VD

Läs mer om Ulf’s inspirerande resa från arbetssökande till VD.

Coachen som driver framgång

Jobbcoachen berättar mer om sin roll som coach i programmet Rusta och Matcha 2.

 

 

Från arbetssökande till VD

Jobb  I  13 Mars 2024  I   Lästid 2 min

 

 

Laura stöttar arbetssökande

Intervju  I  30 Jan 2024  I   Lästid 2 min

 

 

Coachen driver framgång

Intervju  I  16 Januari 2024  I   Lästid 1 min

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.