Dimitrios fick arbete efter tiden som långtidsarbetslös

– Läs vår intervju med deltagaren Dimitrios som var långtidsarbetslös. Hör om hans resa och om hur han fick arbete genom Rusta och Matcha på Job by Instep

Deltagaren Dimitrios

Behöver du hjälp att hitta jobb? Vi har erfarna jobbcoacher som coachar jobbsökare ut på arbetsmarknaden. Kontakta oss för att höra hur vi kan hjälpa dig

Tidigare deltagaren Dimitrios berättar om sin resa

Två personer som pratar

Vad innebär det att arbetsträna?

Vad gör man egentligen när man arbetstränar? Vi reder ut dina frågetecken.

Tidigare jobben och arbetslösheten

Dimitrios beskriver sig själv som en social omtänksam person som umgås väldigt mkt med familj och vänner på fritiden. Han har tidigare arbetat inom flera olika branscher både av och på tv-rutan.
– Jag har tidigare arbetat som statist ibland annat serien torpederna och serien 112 Aina. Sedan har jag tidigare arbetat inom restaurangbranschen med varierande uppgifter. Jag har också haft praktik på Lernia med liknande uppgifter som en jobbmatchare. Jag blev arbetslös 2016 utöver praktik som jag har haft då och då. Att vara arbetslös har varit väldigt jobbigt. Det har också varit svårt med ekonomin och tröttsamt att sitta hemma.

Jobbcoachen såg potentialen hos Dimitrios

Under sin tid i Rusta & Matcha fick han hjälp av Giselle och Omelhassan. Dimitrios berättar om hur de hjälpte honom ut i arbete.
– Dom såg potentialen och drivkraften i mig och tyckte att jag skulle göra ett bra jobb som jobbmatchare. Dom hjälpte mig att söka jobb, jag fick coachning och fick delta aktiviteter för att underlätta mitt jobbsökande. Slutligen ledde det till att jag fick deltidsjobb. Min upplevelse har varit väldigt bra. Jag fick verkligen den hjälp jag behövde och jag skulle rekommendera att välja Job by Instep till alla arbetslösa som behöver coachning.

“Sluta aldrig kämpa, förr eller senare får du ett jobb.”

Tiden efter Rusta & Matcha

Tiden efter Rusta & Matcha har hjälpt Dimitrios framåt.
– Det går jättebra på jobbet, jag var till en början jättenervös. Nu är jag bokstavligen jättenöjd och kunde inte få bättre chefer och kollegor:) Mitt tips till andra som är arbetslösa är att sluta aldrig kämpa, förr eller senare får du ett jobb. Följ dina drömmar och ligg inte på latsidan.

Behöver du också ett jobb? Eller har du drömmar om att studera? Läs mer om Rusta & Matcha som Dimitrios fick jobb via.

Jobbcoachen Adam

Intervju med jobbcoachen Adam

“Jag stöttar inte bara en människa mot arbete utan jag ger dem de redskap och det stöd som behövs på vägen.”

Somayeh

Träffa jobbcoachen Somayeh

“Jag tycker om mötet med människor, det känns meningsfullt att jag hjälper människor”