Samordnaren Sara brinner för att göra skillnad i deltagarnas resa

– Lär vår intervju med samordnaren och jobbmatcharen Sara på Job by Instep. Vi får läsa mer om vad hennes roll innebär och vad som driver henne i det arbete hon gör.

Samordnaren Sara

Behöver du hjälp att hitta jobb? Vi har erfarna jobbcoacher som coachar jobbsökare ut på arbetsmarknaden. Kontakta oss för att höra hur vi kan hjälpa dig

Sara berättar mer om vad rollen som samordnare innebär

Erfarenhet av olika branscher

Idag arbetar Sara som samordnare, vilket innebär att hon har hand om den praktiska biten på Job by Instep.

– Jag har hand om avstämningsmöten varje vecka där vi går ut med information från ledningen, vi kollar hur veckan har gått för våra jobbmatchare och följer upp och diskuterar eventuella frågor och funderingar. Sen har jag delat personalansvar över våra jobbmatchare där vi gör uppföljningssamtal, kvalitetskontroller och håller i utvecklingssamtal.

Utöver sin roll som samordnare är hon också jobbmatchare. Där hon utför aktiviteter enligt individuell utvecklingsplanen.
– Alla deltagare har en utvecklingsplan som är skräddarsydd för just dem som jobbcoachen har skapat. Det kan vara att skapa CV, personligt brev, söka efter relevanta tjänster, delta på webinarium, kontakta arbetsgivarna. Det vi strävar efter är att få ut dom på arbete eller utbildning.

“Jag gillar att ha uppföljning och ordning och reda vilket gör att arbetsuppgifterna också matchar min personlighet.”

Kul och givande roll

Det som driver Sara i hennes roll är att det är kul och givande, hon har en kärlek för att känna att hon bidrar och gör nytta.
– Jag älskar mina arbetsuppgifter, jag är en sån som person som gillar att ha koll på saker, jag gillar att ha uppföljning och ordning och reda vilket gör att arbetsuppgifterna också matchar min personlighet. 

Man har skapar också ett band med jobbmatcharna, där dom ringer och frågar saker,  man bollar tankar och hjälper dom. Det är det som är bränslet i det jag gör, att jag gör skillnad, är med och påverkar och fattar beslut.

 

På Job by Instep hjälper vi arbetssökande ut på arbetsmarknaden. Läs mer om Rusta och Matcha.

 

Job By Instep Nytt

Coachen som driver framgång

Övergripande hur automatiseringen påverkar den svenska arbetsmarknaden fram till år 2030

Kompetensutveckling 2030

Övergripande hur automatiseringen påverkar den svenska arbetsmarknaden fram till år 2030

Medlem- skap IEP〉

Job By Instep tar stolt steget att ansluta sig som medlem till IEP för att stärka organisationen ytterligare

Tillväxt Väsby

Instep samarbetar med Tillväxt Väsby i målet att hjälpa fler arbetssökande att nå arbetsmarknaden.