Jobbcoachen som motiverar deltagarna utifrån sina egna erfarenheter

– I sin roll som jobbcoach så försöker hon implementera nya tankar hos deltagaren och ge denne nya perspektiv. Läs vår intervju med jobbcoachen Alina för att ta del av hennes erfarenhet.

Jobbcoach Alina

Behöver du hjälp att hitta jobb? Vi har erfarna jobbcoacher som coachar jobbsökare ut på arbetsmarknaden. Kontakta oss för att höra hur vi kan hjälpa dig

Intervju med jobbcoachen Alina

Positiva möten med deltagare

Alina har varit på Job by Instep under de senaste 1,5 åren och stormtrivs i sin roll. Hon kommer från en myndighetsbakgrund och förstår vad ordning och reda, samt struktur innebär, men det som tilltalar henne mest i den här rollen, är alla positiva möten med deltagare som hon träffar.
“Jag känner att delaktighet i min roll är A och O. Jag vill aktivt medverka till att guida våra deltagare rätt i deras nästa vägskäl i livet. Ge dem korrekt information, och samtidigt vara ett bollplank som kan ge dem nya förutsättningar för nästa steg”.

“Våga prova nya lösningar, eftersom ett jobb ger dig möjlighet att få inkomst och
därifrån kan du bygga ditt liv.”

Våga prova nya lösningar

För Alina handlar det mycket om att våga implementera nya tankar hos deltagaren somförhoppningsvis kan ge denne nya perspektiv.
“Jag brukar säga ”våga prova nya lösningar”, eftersom ett jobb ger dig möjlighet att få inkomst och
därifrån kan du bygga ditt liv. Det är bara du själv som kan ta ansvar för det. Min roll blir att coacha dem en bit på vägen.
Hon motiverar sina deltagare utifrån sina egna erfarenheter, för att det är enklare att ta in det som varit ”självupplevt”. Det boostar oftast en deltagare till att våga ta nästa steg, eftersom det finns människor innan som vågat”.

Förenklar matchningen för deltagaren

När Alina tar perspektivet ”on the outside looking in” gällande Job by Instep så ser hon hur verksamheten verkligen fyller en viktig funktion, genom att de förenklar matchningen för deltagaren. Hon är medveten om vad som gäller och det är att få ut deltagare i studier eller arbete
och för Alina, när det lyckas, är det den bästa av känslor.
“Jag känner att jag lyckats göra ett bra jobb varje gång en deltagare lämnar mig när denne fått ett jobb eller valt att utbilda sig vidare. Det berättar också att jag förhoppningsvis gjort skillnad”.

På Job by Instep hjälper vi arbetssökande ut på arbetsmarknaden. Vill du veta mer om programmet där Alina hjälper människor ut i arbete? 

Läs mer om Rusta och Matcha.

 

Job By Instep Nytt

Laura stöttar arbetssökande

Som jobbcoach i Rusta och Matcha känner Laura en fördjupad glädje i att stötta andra ut i arbete.

Från arbetssökande till VD

Läs mer om Ulf’s inspirerande resa från arbetssökande till VD.

Coachen som driver framgång

Jobbcoachen berättar mer om sin roll som coach i programmet Rusta och Matcha 2.

 

 

Från arbetssökande till VD

Jobb  I  13 Mars 2024  I   Lästid 2 min

 

 

Laura stöttar arbetssökande

Intervju  I  30 Jan 2024  I   Lästid 2 min

 

 

Coachen driver framgång

Intervju  I  16 Januari 2024  I   Lästid 1 min