Tidigare deltagaren Hadi

Intervju med deltagaren Hadi - Fick jobb på en nyöppnad restaurang

– Läs intervjun med deltagaren Hadi som blev arbetslös när pandemin tog fart. Trots hans höga arbetsmoral och alla jobb han sökte så var det svårt. Hör honom berätta mer om hans tid som arbetslös och hur han fick jobb i rusta och matcha.

Se till att fråga runt mycket om det finns jobb, det är viktigt att se till att vara driven. Om man verkligen vill ha ett jobb så får man ett om man kämpar.

Vilka utmaningar mötte du på vägen som arbetslös?

Innan pandemin arbetade jag och har erfarenhet inom olika branscher. Jag har arbetat på flera mataffärer och på äldreboende. Jag flyttade från Stockholm till en mindre stad vilket gjorde det svårare för mig att få arbete och pandemin gjorde det inte lättare heller. 

Jag sökte väldigt många jobb men arbetsgivarna ville ha någon som hade utbildning. Även om jag hade utbildat mig hade det tagit väldigt lång tid innan jag fått jobb. Jag ville verkligen arbeta och sökte massor av jobb men under pandemin fanns det inga. Om det inte hade varit för pandemin så hade jag arbetat, jag har alltid varit driven och alltid velat jobba.

Jag fick åka på informationsträffar, jag var bland annat på en i Tumba för vvs-montör. Jag fick också åka och träffa olika arbetsgivare och gå på intervju. Så småningom fick jag träffa den arbetsgivare där jag sedan fick arbete hos.

 
 
Tidigare deltagaren Hadi

Vilka utmaningar mötte du på vägen som arbetslös?

Innan pandemin arbetade jag och har erfarenhet inom olika branscher. Jag har arbetat på flera mataffärer och på äldreboende. Jag flyttade från Stockholm till en mindre stad vilket gjorde det svårare för mig att få arbete och pandemin gjorde det inte lättare heller. 

Jag sökte väldigt många jobb men arbetsgivarna ville ha någon som hade utbildning. Även om jag hade utbildat mig hade det tagit väldigt lång tid innan jag fått jobb. Jag ville verkligen arbeta och sökte massor av jobb men under pandemin fanns det inga. Om det inte hade varit för pandemin så hade jag arbetat, jag har alltid varit driven och alltid velat jobba.

Jag fick åka på informationsträffar, jag var bland annat på en i Tumba för vvs-montör. Jag fick också åka och träffa olika arbetsgivare och gå på intervju. Så småningom fick jag träffa den arbetsgivare där jag sedan fick arbete hos.

 
 

Berätta om ditt nya arbete?

Jag fick arbete på en ny restaurang i skärholmen, där jag kommer att arbeta i kassan. Restaurangen har inte öppnat än men gör det inom kort. 

Har du några tips till andra deltagare?

Se till att fråga runt mycket om det finns jobb, det är viktigt att se till att vara driven. Om man verkligen vill ha ett jobb så får man ett om man kämpar. Under pandemin vart det svårt men idag finns det jobb. Det är viktigt att anstränga sig, dela ut ditt cv till olika arbetsgivare och sök alla möjliga jobb.2022-07-20

Söker du jobb?

Behöver du hjälp att hitta jobb eller hitta rätt utbildning? Läs mer om programmet Rusta och Matcha som Hadi fick jobb via.

Söker du jobb?

Behöver du hjälp att hitta jobb eller hitta rätt utbildning? Läs mer om programmet Rusta och Matcha som Hadi fick jobb via.

“Jag motiverar mina deltagare som jag coachar genom att jag är förstående”

13 Juli 2022 – Lästid 3 minuter

Mer läsning

“Det helt och hållet min jobbcoachs förtjänst att jag fick ett arbete”

15 April 2022 – Lästid 3 minuter

Dags att söka jobb? – Hur skriver man ett CV?

16 Augusti 2022 – Lästid 3 minuter