Vad är en bra LinkedIn-profil?

– LinkedIn är en perfekt plattform för att knyta kontakter och visa ditt digitala CV för potentiella arbetsgivare. Att ha en uppdaterad LinkedIn profil kan hjälpa dig på din resa mot arbete och framtida möjligheter, men vad är en bra LinkedIn-profil? Vi guidar dig i rätt riktning!

Behöver du hjälp att hitta jobb? Vi har erfarna jobbcoacher som coachar jobbsökare ut på arbetsmarknaden. Kontakta oss för att höra hur vi kan hjälpa dig

Tips på hur du gör en framgångsrik linkedIn profil:

Fler inlägg

Kvinna och man som skrattar

Arbetsintervjun – Hur du lyckas!

Vi ger dig tips om vad du bör tänka på när du är på arbetsintervju.

  • Skriv en tilltalande rubrik

Din rubrik presenteras under ditt namn på din profil men också i de sökningar som görs på dig på LinkedIn. Försök att välja en rubrik som står ut, du kanske vill lyfta fram dina kompetenser? Eller vad ditt nästa mål är? Oavsett vilken rubrik du väljer, välj den med omsorg, då den kan hjälpa dig att få fler potentiella arbetsgivare att klicka på din profil.

  • En professionell profilbild

Likt din rubrik visas din profilbild på din profil samt i sökresultatet på LinkedIn. Det är viktigt att välja en professionell bild som speglar dig, försök att undvika bilder på stranden eller krogen. Kom ihåg att bilden ska ingiva trovärdighet och igenkännande.

  • En tydlig och kort sammanfattning

Undvik att göra din sammanfattning för lång, håll den kort men innehållsrik och beskrivande. Om du har svårt att hålla nere på antal tecken försök att välja ut några nyckelord som beskriver vem du är, dina kompetenser och erfarenheter. Här kan du dra nytta av din rubrik genom att använda samma nyckelord i din sammanfattning. För att snabbt ge besökaren en överblick av din sammanfattning så kan du använda dig av en punktlista.

  • Lägg till dina erfarenheter

Under dina erfarenheter kan du lägga till olika arbetsroller du har haft hos olika arbetsgivare. Se till att lägg till en arbetsbeskrivning, arbetsbeskrivningarna ger dig chansen att komplettera din titel och specificera vad rollen inneburit. Beskriv dina arbetsuppgifter och lyft gärna fram projekt som du varit delaktig i.

  • Fyll på med dina kompetenser

Under kompetenser kan du lägga till dina förmågor, det kan vara allt från program som du har kunskap inom till egenskaper du besitter. Kompetenser ger en bättre bild över dina förmågor och vilka kunskaper du besitter. Du kan också lägga till vilka språk du talar och olika erfarenheter.

  • Skapa en tydlig och snygg linkedIn-URL

Du kan lätt ändra din URL för din linkedIn profil, ett förslag kan vara att använda ditt för och efternamn för att göra det så tydligt som möjligt. Detta gör du genom att trycka på redigera offentlig profil och länk.

  • Be om rekommendationer

För att stärka din profil ytterligare och göra dig mer trovärdig så kan du använda dig av rekommendationer. Dessa kan du efterfråga direkt i Linkedin om du har tidigare kollegor, chefer eller kanske lärare på LinkedIn. Dina referenser kan då rekommendera dig eller styrka din kompetens.

Behöver du hjälp ut i jobb? På Job by Instep så coachar vi arbetssökande ut i arbete eller studier. Ansök idag!

Två kollegor

Vad är arbetsträning?

Om du befinner dig långt ifrån arbetsmarknaden, kanske att arbetsträna på ett företag är något för dig.

Arbetar på datorn

Raqiya motiverar sina deltagare

“Jag motiverar mina deltagare som jag coachar genom att jag är förstående”