Arvid från Job by instep

Intervju med Arvid från Job by instep

– Arvid från Job by instep ger en inblick i deras verksamhet och hur de hjälper människor ut i arbete.

Vårt mål är att varje deltagare ska känna tillit till oss som handleder och att de får något värdefullt tillbaka. 

Berätta om dig själv

Tidigare har jag arbetat inom sälj, service och digitala utbildningar. Min resa på Mindful började i hösten 2020 som karriärvägledare. Där hade jag individuella handledningssamtal med runt 25 deltagare varje vecka. Jag har även hållit regelbundna föreläsningar inom motivation, ansökningshandlingar, vanor och karriärstrategier. Utbildningsmässigt har jag en kandidatexamen inom psykologi och en certifiering som karriärcoach.

Vad är din roll på Job by Instep?

Min roll som områdesansvarig är att säkerställa att vi upprätthåller rätt kvalitet i arbetet, både mot deltagare men även i våra leverantörsavtal. Det innebär att jag planerar mycket utbildningsinnehåll, arbetsprocesser och handlingsplaner. Parallellt handleder och utbildar jag deltagare som tidigare. 
Arvid från Job by instep

Berätta om dig själv

Tidigare har jag arbetat inom sälj, service och digitala utbildningar. Min resa på Mindful började i hösten 2020 som karriärvägledare. Där hade jag individuella handledningssamtal med runt 25 deltagare varje vecka. Jag har även hållit regelbundna föreläsningar inom motivation, ansökningshandlingar, vanor och karriärstrategier. Utbildningsmässigt har jag en kandidatexamen inom psykologi och en certifiering som karriärcoach.

Vad är din roll på Job by Instep?

Min roll som områdesansvarig är att säkerställa att vi upprätthåller rätt kvalitet i arbetet, både mot deltagare men även i våra leverantörsavtal. Det innebär att jag planerar mycket utbildningsinnehåll, arbetsprocesser och handlingsplaner. Parallellt handleder och utbildar jag deltagare som tidigare. 

Vad är målet med er verksamhet och vilka hjälper ni?

Vårt mål är att varje deltagare ska känna tillit till oss som handleder och att de får något värdefullt tillbaka. Genom sin medverkan ska man kunna se sin utveckling och upptäcka nya vägar. Arbetssökning kan lätt förvandlas till en monoton rutin som inleder till hopplöshetskänslor. Vi strävar efter att ge verktyg som skapar förändring på riktigt.

Vi har en rad olika deltagare med olika bakgrunder och förutsättningar. Deltagarna kommer från kommunsamarbeten, privatköp samt Arbetsförmedlningens tjänst Rusta- och matcha.

Har ni några framgångshistorier?

Personligen så uppskattar jag de små vinsterna som ligger till grund för de större framgångarna. Det kan vara ett förbättrat CV som resulterar i fler rekryteringssamtal eller att höra hur en deltagare blivit mycket bättre på sin pitch. Det bästa med arbetet är att se långtidsarbetslösa ta klivet ut i arbetslivet eller in i en ny karriärväg genom utbildning.

Vart är ni på väg?

Just nu effektiviserar vi dokumentationen för att få ännu mer tid och fokus till att hjälpa människor att hitta rätt i sin karriär. Vi vill också bygga ut en tydligare metod för hur deltagare ska kunna se sin framgång. Det gör att arbetssökandet både blir roligare men också effektivare.2022-07-26
 
 
 
 

“När pandemin kom slog mycket igen och jag blev arbetslös”

29 Juni 2022 – Lästid 3 minuter

Mer läsning

“De mest effektiva sätten är att gå med en leverantör som Job by Instep”

27 Maj 2022 – Lästid 3 minuter

“Jag motiverar mina deltagare som jag coachar genom att jag är förstående”

13 Juli 2022 – Lästid 3 minuter