Somayeh arbetar som jobbcoach – Ett arbete som hon älskar.

– Somayeh arbetar som jobbcoach. I Somayehs roll på Job by Instep handlar det om att bistå deltagare med att komma in i deras aktiviteter, synka dialog med arbetsgivare och företag; allt för att underlätta för deltagarna. Läs vår intervju med jobbcoachen Somayeh för att få en inblick i arbetet som jobbcoach.

Jobbcoachen Somayeh
Två personer som pratar

Vad innebär det att arbetsträna?

Vad gör man egentligen när man arbetstränar? Vi reder ut dina frågetecken.

Fler inlägg

Rollen som jobbcoach på Job by Instep

Somayeh arbetar som jobbcoach på Job by Instep och hon älskar sitt jobb.
-Ja, det här är det som jag vill jobba med. Min drivkraft har i alla år handlat om att försöka hjälpa människor på ett eller annat vis. Jag har min bakgrund från skolans värld som lärare och där handlar det om att se andra och försöka hjälpa andra.

I Somayehs roll på Job by Instep handlar det om att bistå deltagare med att komma in i deras aktiviteter, synka dialog med arbetsgivare och företag; allt för att underlätta för deltagarna.
-Det är min vardag och jag trivs som sagt ypperligt. Att kunna få bidra med tips som kan hjälpa dem vidare i sitt liv; hur deltagaren skapar ett bra CV, hur deltagaren kan korrigera sina ansökningar från snäva önskemål till att se en större bild lite utanför boxen. Jag vill ge dem verktyg som gör att de enklare kan få en ny vardag. Ge dem en större tro på sig själv helt enkelt.

“Min drivkraft har i alla år handlat om att försöka hjälpa människor på ett eller annat vis.”

Varje enskild individ har sina förutsättningar

Målet med sin roll som Somayeh själv ser på det, är att få ut deltagaren i rätt miljö dvs. endera via studier eller hitta rätt jobb. Varje enskild individ har sina förutsättningar och det är dessa som hon vill försöka svara upp på.
-Jag har fått ut 5-6 deltagare i studier eller jobb den här månaden och det känns väldigt bra. Det är det som Job by Instep skall leverera som företag. Målet är att bli erkänd som förstaval på arbetsmarknaden för de som är arbetssökande och som varit det över en längre tid, säger hon.

Solskenshistoria från slutet av 2022

Somayeh berättar också en solskenshistoria från slutet av 2022, där hon träffade en man som hade stått utanför arbetsmarknaden väldigt, väldigt länge. Hans självförtroende och självkänsla var inte på topp.
-Jag satt med honom en halv dag och peppade och preppade med råd och idéer som motsvarade hans önskemål. Jag såg på honom att jag gjorde skillnad. När jag sedan ringer upp honom en kort tid därefter, berättar han att han valt att börja studera på en yrkesutbildning inom VVS. Det kändes väldigt inspirerande för mig också. Tillsammans hade vi åstadkommit något nytt och det gav frukt och mersmak för honom att testa nya vägar. Jag vill att alla våra deltagare skall känna att vi på Job by Instep har alla verktyg som behövs för att komma ut i utbildning och/eller jobb, avslutar Somayeh.

 

På Job by Instep hjälper vi arbetssökande ut på arbetsmarknaden. Vill du veta mer om programmet där Somayeh hjälper människor ut i arbete? 

Läs mer om Rusta och Matcha 2.

 

Tidigare deltagaren Alma på jobbet

Pandemin gjorde Alma arbetslös

“När pandemin kom slog mycket igen och jag blev arbetslös”

Jobbcoach Masud

Jobbcoachen Masud

“Vi finns här utav en anledning. Vi ska genom coachning hjälpa dem att nå sina mål”